Frissítve:10:20:48 AM GMT

Ma kedd, Norbert és Cintia napja van.
Napkelte: 04:44 / Napnyugta: 20:25
Felhasználó bejelentkezése


2023. Június 6.

Ön itt áll: Kezdőlap Hírarchívum Helytörténeti kiállítás
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

Helytörténeti kiállítás

  • PDF
Betűméret nagyítása
alt
Helytörténeti kiállítás


Tisztelt Lakosság!

 Az Érték-Emlék Héten megnyílt helytörténeti kiállítás, előre egyeztetett időpontban 2017. május 31. napjáig várja a kedves érdeklődőket a Parókia épületében.

Időpont egyeztetés: Muliter Csaba 06-70/365-2041; Gál Zsuzsanna 06-30/883-8174; Légrádi Józsefné 06-20/568-5780.

Mutassák meg vendégeiknek is Tiszaörs gyűjteményét!


Ebben az évben ünnepeljük településünk első említésének 725. évfordulóját. Az ünnepi időszakot többek között egy kis kiállítással szeretnénk emlékezetessé tenni, amely révén visszatekinthetünk eleink életére.

Tervezett kiállításunk bemutatja majd Tiszaörs nevezetességeit, egyházi és civil életét és reményeink szerint az emberélet fordulóinak tiszaörsi változatait. Utóbbihoz kérjük az Önök segítségét, olyan tárgyak kölcsönzését, amelyek a keresztelő, az esküvő és lakodalom, valamint a temetés szertartásaihoz, illetve a ma már nem jellemző paraszti lakóház berendezéshez (szoba, konyha, kamra) tartoznak.

Várunk továbbá olyan tárgyi emlékeket is, melyeket házépítések során a földből kerültek elő (cserépedény töredékek, fém pénzek és használati eszközök).

Külön értéket képviselne, ha a településen fellelhető, Jobbágy Gyuri bácsi keze munkáját dicsérő faragásokat is be tudnánk mutatni.

A használati tárgyakra, fényképekre, írásos emlékekre épülő kiállítás helyszíne a plébánia épülete lesz, a kiállítás 2017 júniusáig lesz látogatható.

Köszönjük, ha hozzájárulnak Tiszaörs születésnapjának megünnepléséhez!

Kérjük, a tárgykölcsönzés ügyében és minden bővebb információért forduljanak Muliter Csabához személyesen vagy a 06-70/365-2041 telefonszámon!

A felajánlásokról kérjük, hogy 2017. március 17. napjáig tegyék meg jelzéseiket a szervezési munkák megkönnyítése érdekében. Gál Zsuzsanna

Egyenlő Bánásmód Hatóság