Frissítve:10:20:48 AM GMT

Ma kedd, Norbert és Cintia napja van.
Napkelte: 04:44 / Napnyugta: 20:25
Felhasználó bejelentkezése


2023. Június 6.

Ön itt áll: Önkormányzat Közzététel Tisztelt ebtulajdonosok és leendő gazdák!
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

Tisztelt ebtulajdonosok és leendő gazdák!

  • PDF
Betűméret nagyítása

Az utóbbi időszakban beérkezett lakossági jelzések és panaszok alapján az alábbi felhívással élünk.

Mindenki igyekezzen a tulajdonában lévő ebeket úgy tartani, hogy azok ne tudjanak a közterületre kiszabadulni, illetve más lakos ingatlanára bejutva, ott kárt okozni.
A nem kívánt szaporulat, illetve a személyi sérülések megelőzése érdekében fokozott figyelmet várunk el ezen a téren valamennyi tulajdonostól.    

Kérjük továbbá a leendő gazdákat, hogy mielőtt új állatot vesznek magukhoz, mérlegeljék az ezzel járó felelősséget, kötelezettségeket és azok anyagi vonzatait, ugyanis a megunt vagy valamilyen okból már gondot jelentő állatok maradandó károsodását vagy pusztulását eredményező bántalmazása vagy elűzése, elhagyása, illetve kitétele állatkínzásnak minősül és két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni.
Az állat életfeltételeinek kialakításánál tekintettel kell lenni korára, nemére és élettani állapotára. Az állattartónak gondoskodnia kell az állat igényeinek megfelelő rendszeres, de legalább napi egyszeri ellenőrzéséről.

Kérjük a fenn leírtak betartását minden állattartótól.

Amennyiben valaki állatkínzást tapasztal településen a Tiszafüredi Rendőrkapitányság felé feljelentését megteheti.

Módosítás dátuma: 2011. március 11. péntek, 10:44

Egyenlő Bánásmód Hatóság