Tiszaörs matuzsálemi kort megélt lakosairól

  • Nyomtatás
  • E-mail


 

Szerencsés terület Tiszaörs, hiszen sok olyan lakója van, aki magas életkort él meg. Jelenleg is több 90. életévét betöltött személy él körünkben, községünkben.

De különös Tiszaörs abban is, hogy a 20. században két olyan lakója volt, akik a 100. életévet megélték, egyikük pedig a 101. évet is. Két lakótársunk pedig közel került a századik születésnapjához, de pár héttel, hónappal a betegség miatt nem élhették meg azt. (Hinkó Béláné, Szakács Illés)

A 21. század Tiszaörse is köszönthetett egy Tiszaigaron született, de házassága után Tiszaörsre került, 100. évet megélt személyt, igaz Ilonka nénit a hozzátartozói gondozás, ápolás céljából magukhoz vették és jelenleg Tiszaszentimrén lakik.

A matuzsálemi kort megéltek még a királyságban születtek, háborúk, forradalmak dúltak az országban. Szemtanúi, résztvevői voltak mindannak, amit mi csak történelemkönyvekből ismerünk.

Tengernyi bölcsesség, türelem gyűlt bennük össze, sok boldogságos évet éltek. Tapasztaltuk, hogy gyermekeik, rokonságuk felé mutatott szeretetük szinte kiapadhatatlan volt. Élettapasztalatuk része volt a jelenünknek és a jövőnknek.

Emlékszem Papp Illés és Bóta Pista bácsira, akiknek köszöntését szervezhettem, az életútjuk bemutatásakor személyes emlékeimet is megoszthatom Önökkel.

Azt kívánom, hogy a 21. században is köszönthessenek tiszaörsiek sok 100. életévet betöltött személyt.

Tiszaörs, 2011. májusában

Hajnal Imre

 

MORZSÁK

Powered by mod LCA

Hajnal Imre:

 
M O R Z S Á K

Tiszaörsi emberek, események, történetek

Belépés

MűKISZK Tiszaörs
5362 Tiszaörs, Kossuth út 3.
 
 

Aktuális Programok

No current events.