Király Katalin védőnő

  • Nyomtatás
  • E-mail

KIRÁLY KATALIN védőnő


Király Katalin 1960. november 18-án született Tiszafüreden. Általános iskolai tanulmányait a tiszafüredi Kiss Pál iskolában végezte, majd a Karcagi Gábor Áron Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolájában érettségizett. Általános ápolói és csecsemőgondozói képesítést szerzett.
Ezt követően a szegedi Orvostovábbképző Intézet Egészségügyi Főiskolai Karára nyert felvételt. 1982-ben diplomázott, okleveles védőnő lett. Első munkahelye Egerben volt, majd kislányával Füredre költözött, ahonnan Tiszaderzsre járt dolgozni.

1992-ben Tiszaörsre jött dolgozni. Tiszaörs-Tiszaigar községekben vállalta el a védőnői körzet ellátását. 10 tartalmas munkaévet töltött a két településen. Sokkal több feladatot felvállalt, mint amennyit a munkaköre előírt számára.
Amikor csak tehette, megjelent az óvodában, iskolában. Szakértelmére nagy szükség volt, hiszen akkor indult a tiszaörsi szakoktatás, melynek programjában az egészségügyi ismeretek oktatása is szerepelt. Tanácsait, javaslatait felhasználták a helyi program kidolgozásában.

Meghonosította az iskolában az egészségügyi rendezvényeket, ráirányítva a figyelmet az egészséges életmódra és a betegségek megelőzésére, szervezte a programokat, a vetélkedőket, az ismeretterjesztő előadásokat.

Nagyon jó munkatársi kapcsolatban volt az egészségügyben és az oktatásban dolgozókkal, a polgármesterekkel és az önkormányzat tisztségviselőivel. A pedagógusok és a gyerekek partnerként tekintettek rá és fogadták ötleteit, tanácsait. Nem csoda, hogy a szülők, a község társadalmi szervezetei is felfigyeltek kiváló szervezőképességére.

Az újraindított tiszaörsi Nőklub vezetője volt hét évig. Kati védő néni második családjának vallotta ezt a közösséget. Hatalmas sikert arató vidám műsoros estek szervezésével, sokak bevonásával maradandó emlékeket hagyott: a zsúfolásig megtelt nagytermi közönség előtt remekeltek a vezetésével a nőklubbosok.


2002-ben lánya továbbtanulása miatt Egerbe költözött, de a nőklubba folyamatosan visszatért, visszatér. Egerben 5 évig területi védőnőként dolgozott, majd munkahelyi átszervezés miatt Szúcs és Egercsehi védőnője lett. Egerből naponta ingázik munkahelyeire. Helyettesítést vállalt Balaton és Bükkszentmárton községekben is.

Az egri Lajtha László Néptánc- és Népzenei Egyesület tagja. Vallja: a tánc kondícióban tartja, és jó stressz levezető is egyben, nem beszélve, hogy jó társaságban is van.
Kevés szabadidejében hazajár Tiszafüredre a szülői házhoz aktív kikapcsolódásra.
A kertészkedésben leli örömét.

Katika védő néni nagyon értékes ember, Tiszaörsön végzett munkájával elévülhetetlen érdemeket szerzett, nyomot hagyott maga után. Tiszafüreden, vagy akárhol is találkozik a Tiszaörsön megismert emberekkel, szívesen köszöntik, üdvözlik.

Köszönjük KATIKA!

 


Tiszaörs, 2011. március vége

Hajnal Imre

 

MORZSÁK

Powered by mod LCA

Hajnal Imre:

 
M O R Z S Á K

Tiszaörsi emberek, események, történetek

Belépés

MűKISZK Tiszaörs
5362 Tiszaörs, Kossuth út 3.
 
 

Aktuális Programok

No current events.