Dr. Hanzó Andrásné védőnő

  • Nyomtatás
  • E-mail

DR. HANZÓ ANDRÁSNÉ védőnő

Dr. Hanzó Andrásné (Koczok Sára) védőnő 1936.július másodikán született Tiszafüreden. Elemi iskolai tanulmányait a tiszafüredi református iskolában kezdte, amit a Zrínyi Ilona Általános Iskolában fejezett be. A Tiszafüredi Kossuth Lajos gimnáziumban érettségizett 1955-ben. A Budapesti Védőnőképző Intézetben folytatta tanulmányait, ahol védőnői diplomát szerzett. Első munkahelye Mátraderecske volt.

Házasságot kötött, férje dr. Hanzó András állatorvos lett. Tiszaörsre költöztek, a falu központjában kaptak lakást, ő pedig Tiszaörs-Tiszaigar védője lett. Itt születtek és itt jártak óvodába a gyerekeik: Andris 1959-ben, Judit pedig 1962-ben született.

 


Nagyon szerettek Tiszaörsön lakni. Sok jó barátot szereztek, de sajnos, közülük már sokan elmentek. 1959-69 között éltek Tiszaörsön.

Ezután Balassagyarmatra költöztek. Ott is védőnői beosztásban dolgozott. Munka mellett elvégezte az egészségügyi főiskolát. Hatalmas szakmai tudása és gyakorlatra tett szert. Kinevezték Balassagyarmat és a környékbeli községek vezető védőnőjévé.

Férje 63 éves korában 1993-ban elhunyt. Végakaratának megfelelően Mohorán, a szülőfalujában nyugszik.

Két unokája van. Andriséknak egy lányuk született: Gabriella 28 éves, jogot végzett, most tette le a bírói szakvizsgát. Juditkának egy fia van, Zsolt, aki 24 éves és még egyetemista, Budapesten a Műszaki Egyetem hallgatója

Védő néni 70 éves koráig dolgozott más-más beosztásban, de szeretettel látta el valamennyi munkáját. Mostanában a családnak besegít, éppen ott és akkor, amikor szükség van a támogató segítségre. Szeretetben élnek a szorgalmas családjával együtt, amit a szüleitől és a jó alföldi emberektől, köztük a tiszaörsiektől is örökölt.

Levelét így fejezi be:
Isten áldja meg a tiszaörsieket!

Mi is jó egészséget, hosszú, egészségben eltöltött éveket kívánunk védő néninek!

És végül egy fotó, ahogy a tiszaörsiek gyakran látták őt:Tiszaörs, 2011. márciusában

Hajnal Imre

 

MORZSÁK

Powered by mod LCA

Hajnal Imre:

 
M O R Z S Á K

Tiszaörsi emberek, események, történetek

Belépés

MűKISZK Tiszaörs
5362 Tiszaörs, Kossuth út 3.
 
 

Aktuális Programok

No current events.