Frissítve:05:11:03 AM GMT

Ma péntek, Tihamér és Annamária napja van.
Napkelte: 04:47 / Napnyugta: 20:33
Felhasználó bejelentkezése


2022. Július 1.

Ön itt áll: Kezdőlap Hírek Friss hírek
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

Tájékoztató rendezvény elmaradásáról

  • PDF
Betűméret nagyítása
cikk falunap

Tájékoztató 2020. április 18-19-ére vonatkozóan.

  • PDF
Betűméret nagyítása
koronavírus kép
Bodonné Gyöngy Erika Tiszaörs Községi Önkormányzat Polgármestere tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2020. április 18- és 19-e között szigorúbb intézkedést nem hozott.
Továbbá felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet betartására. ( https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000071.KOR )

Koronavírus tájékoztató

  • PDF
Betűméret nagyítása
koronavírus kép

Kedves Tiszaörsiek!


Tudom, a „vízcsapból is a korona vírus folyik”, de néhány olyan mondatot engedjenek meg, ami közvetlenül nekünk Tiszaörsieknek szól.

1.      Ne bagatellizáljuk el a vírus jelenlétét, de ne is „kapjuk túl” azt, minden problémát kezeljünk a helyén. A túlzott pánik nem visz előre, gondolkodjunk tisztán!

2.      A feladatunk a vírus terjedésének mérséklése: naponta többször mossunk kezet, alaposan, ne nyúljunk szemünkhöz, szánkhoz, orrunkhoz mosatlan kézzel és utána is mossunk kezet. Ez legyen a jelszó: ha nem történik semmi, akkor is mossuk meg a kezünket, arcunkat óránként. Az ajtó kilincsek fertőtlenítése ne maradjon el, erre megfelel a hypo is.

3.      Szellőztessünk gyakrabban, naponta többször is, a napsütés jótékony hatását engedjük közel magunkhoz. Az udvarra ki lehet menni, töltsenek több időt a szabadban!

4.      Ne üdvözöljük egymást kézfogással, ölelgetéssel és ennek hiányán ne sértődjünk meg.

5.      Az idős lakosságra fokozottan figyeljünk: ez vonatkozik a hozzátartozókra, családra és a szolgáltatást nyújtó intézményünkre egyaránt. Ne látogassák az idősek az ÖNO-t, maradjanak otthon. Természetesen igény szerint el kell juttatni hozzájuk az ebédet, gyógyszereket. Kérem idős lakosainkat, vegyék igénybe a szolgáltatásokat, amit az ÖNO felajánl számukra és maradjanak otthon. Ez saját érdekük. Ücsörögjenek az udvaron, élvezzék a napsütést, de ne menjenek közösségbe!

6.      Az iskolás gyermekek ne az utcán „bandázzanak”, otthon kell tanulniuk. Ebben a szülőnek nagy a felelőssége, figyeljünk gyermekeinkre. Amennyiben dolgozik a szülő és a gyermeke koránál fogva egyedül lehet otthon, akkor is ellenőrizzük őket legalább telefonon keresztül. A fiatalok még nem érzik ezeknek a rendelkezéseknek a súlyát.

7.      Tartsuk be az előírásokat, és ne háborogjunk mindenen fölöslegesen, azzal nem lesz jobb, csak felidegesítjük magunkat.

8.      Ha betegek vagyunk, védjük a többieket, ne terjesszük a kórt, ne menjünk közösségbe!

9.      Aki problémát észlel valakinél, azt jelezze nekem személyesen vagy telefonon. 20/9143004

10.  Törődjünk sokkal jobban egymással, és ami nagyon fontos: jóindulat vezéreljen bennünket és segíteni akarás, a bajban mindig össze kell fogni, veszekedni ráérünk akkor is, ha elmúlt a veszély.                                                     Bodonné Gyöngy Erika s.k.

                                                              polgármester

1/2020. (III.16.) polgármesteri határozat

  • PDF
Betűméret nagyításaTiszaörs Községi Önkormányzat
Polgármesterétől
5362 Tiszaörs, Hősök tere 5.
Tel: polgármester: 59/ 513-051 Fax: 59/ 354-264

1/2020. (III.16.) polgármesteri határozat
a Tiszaörsi Sárgarigó Óvoda rendkívüli szünetének elrendeléséről
 
1)      A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 45/2020. (III. 14.) Kormányrendelet 2. §-ában kapott felhatalmazás alapján a Tiszaörsi Sárgarigó Óvodában (5362 Tiszaörs, Kossuth L. út 12.) 2020. március 18. napjától, határozatlan ideig rendkívüli szünetet rendelek el.

2)      Azon szülők igénye alapján, akik munkahelyük miatt nem tudják elhelyezni gyermekeiket, az önkormányzat az óvodában gondoskodik a napközbeni gyermekfelügyeletről.

3)      A rendkívüli szünet idején az önkormányzat biztosítja az intézményi gyermekétkezést, melyről a szülőknek 2020. március 16-án, illetve március 17-én kell az intézményben nyilatkozniuk.
 

Tiszaörs, 2020. március 16.

 
                                                                                               Bodonné Gyöngy Erika s.k.
                                                                                                       polgármester

Egyenlő Bánásmód Hatóság