Frissítve:10:20:48 AM GMT

Ma kedd, Norbert és Cintia napja van.
Napkelte: 04:44 / Napnyugta: 20:25
Felhasználó bejelentkezése


2023. Június 6.

Ön itt áll: Kezdőlap Hírarchívum Tájékoztató!
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

Tájékoztató!

  • PDF
Betűméret nagyítása

Tájékoztatom a tisztelt adózókat, hogy Tiszaörs Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2018. augusztus 28-ai ülésén módosította a helyi adókról szóló 7/2015. (IV. 3.) önkormányzati rendelet 10. § (1) bekezdését, mely szerint a helyi iparűzési adó mértéke az állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén 2019. január 1. napjától évi 2 %.
 
Felhívom a tisztelt adózók figyelmét, hogy a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 41. § (7) bekezdése szerint „Ha jogszabályi változás miatt az adó alapja vagy mértéke az adóévre módosul, továbbá ha a vállalkozó az adóévet megelőző évben e törvény vagy az önkormányzat rendelete alapján adómentességet vagy adókedvezményt vett igénybe, de az adóévben az adómentesség vagy az adókedvezmény nem vagy nem teljes mértékben illeti meg, akkor az előleg összegét az adóalap, az adómérték, a kedvezmény mértékének változása, illetőleg a mentesség, kedvezmény megszűnése figyelembevételével kell bevallani.

  Kérem, hogy a 2018. évről szóló iparűzési adóbevallásukban a 2019. évre és a 2020. I. félévre esedékes adóelőleget a fenti (2 %-os) mértékben állapítsák meg.


Köszönettel:

 
                                                                Orbázi Péter Gábor s.k.
                                                                adóigazgatási ügyintéző

Egyenlő Bánásmód Hatóság