Frissítve:11:50:51 AM GMT

Ma szombat, Sára és Márió napja van.
Napkelte: 07:20 / Napnyugta: 16:14
Felhasználó bejelentkezése


2019. Január 19.

Ön itt áll: Kezdőlap Hírek

Kitüntetés

  • PDF

Dr Fazekas Sándor, Földművelésügyi Miniszter, 2018.03.13-án, elismerő oklevelet adományozott Keresztyénné Nagy Mariann
Tiszaörs Község alpolgármestere, a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanítója, szaktanára számára.

Bővebben...

Szabadtéri tüzekről tájékoztató

  • PDF
Emelkedik a szabadtéri tüzek száma

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot.

Az időnként jelentős kárral járó tüzek megelőzhetőek, ha tisztában vagyunk a szabadtéri égetés szabályaival:

•       Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben szabad égetni.

•       Ha az önkormányzatnak nincs a kerti zöldhulladék égetésre vonatkozó rendelete, akkor az tilos. Budapest teljes közigazgatási területén tilos a zöldhulladék-égetés.

•       A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.

•       A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.

•       Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani.

•       Ha feltámad a szél, azonnal hagyjuk abba az égetést és oltsuk el a tüzet.

A szabályok megszegése tűzvédelmi bírsággal sújtható. Ha valaki a kertjében úgy éget zöldhulladékot, hogy azt nem engedélyezi önkormányzati rendelet, vagy nem a rendeletben meghatározott időben végzi, az 20 ezer forinttól 60 ezer forintig terjedő bírságra számíthat.

Aki engedély nélkül éget külterületen, az 50 ezer forinttól fél millió forintig terjedő bírságra számíthat.

Ha az égetés során akkora tűz keletkezik, ami miatt a tűzoltóknak be kell avatkoznia, 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet a bírság.

Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Helytörténeti kiállítás

  • PDF
alt
Helytörténeti kiállítás


Tisztelt Lakosság!

 Az Érték-Emlék Héten megnyílt helytörténeti kiállítás, előre egyeztetett időpontban 2017. május 31. napjáig várja a kedves érdeklődőket a Parókia épületében.

Időpont egyeztetés: Muliter Csaba 06-70/365-2041; Gál Zsuzsanna 06-30/883-8174; Légrádi Józsefné 06-20/568-5780.

Mutassák meg vendégeiknek is Tiszaörs gyűjteményét!


Ebben az évben ünnepeljük településünk első említésének 725. évfordulóját. Az ünnepi időszakot többek között egy kis kiállítással szeretnénk emlékezetessé tenni, amely révén visszatekinthetünk eleink életére.

Bővebben...

Kéménysepréssel kapcsolatos lakossági tudnivalók

  • PDF


Milyen tevékenységet végez a katasztrófavédelem a kéményekkel összefüggésben?

2016. július 1. után a katasztrófavédelem teljeskörű kéményseprőipari közfeladatot lát el a lakosság körében azokon a településeken, ahol eddig a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosította az átmeneti ellátást, továbbá ott, ahol az önkormányzat felmondta a közszolgáltatási szerződését. Tevékenysége sormunka keretében és sormunka keretén kívül ellátandó feladatokból áll.

Bővebben...

Kutyák a közterületen

  • PDFAz önkormányzathoz eljuttatott jelzések alapján az alábbiakról tájékoztatom a település kutyatartóit, és a kóbor ebek miatt panasszal élő lakosságot.

Szabálysértés - Veszélyeztetés kutyával

A szabálysértésekről, szabálysértési eljárásról és a szabálysértési rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szerint, aki a felügyelete alatt álló kutyát

Bővebben...

Amiről érdemes tudni közfoglalkoztatóknak, közfoglalkoztatottaknak

  • PDF


Ki lehet közfoglalkoztatott? Mennyit kereshet? Milyen jogai és kötelezettségei vannak? Milyen támogatásban részesülhet ha a közfoglalkoztatásból normál munkaviszonyt létesít?A közfoglalkoztatási jogviszony sajátosságai. Munkaszerződés, szabadság, fizetés nélküli szabadság. Ezekről lesz itt szó.

Bővebben...

Egyenlő Bánásmód Hatóság